The Secret Annex Online, Urban Augmented Reality – og andre lækre ting i Philadelphia


I dag begynder Museums and the Web 2011 i Philadelphia. Hundredvis af papers, workshops og demonstrations vil blive givet til de mange deltagere, der fra hele verden er kommet til USA.

Konferencens webside https://conference.archimuse.com/mw2011 er meget gavmild med link til de projektet og papers, der bliver præsenteret. Der er mange gode oplæg om alt muligt digital formidling og forskning på og om museer, f.eks. kan man høre om The Use of Social Media in the Danish Museum Landscape, et oplæg Nanna Holdgaard fra ITU skal holde over there i morgen. Oplægget kan læses her: http://conference.archimuse.com/mw2011/papers/the_use_of_social_media_in_the_danish_museum_l

Det må være skønt at være i Philadelphia i disse dage, men der er også meget god inspiration at hente for os, der er blevet på den hjemlige matrikel. Ved konferencen er der en Best of the Web konkurrence. Da Museums and the Web blev afholdt første gang i 1997 var hjemmesider der helt top hotte, men i dag har den digitale kommunikation jo bredt sig ud på langt flere platforme. Det tager konkurrencen også højde for. I Best of the Web er der nomineret 5-7 produkter i forskellige kategorier og det er skønt at have et sted, hvor kyndige har valgt spændende projekter ud til en.

I katagorien ”Long-lived” er der eksempler på ”permanente” hjemmesider. Der er der bestemt lækre ting. I de sidste par dage er jeg flere gange blevet lokket ind i Anne Franks museets The Secret Annex Online. Fin site med en god brug af film og navigation i rum.

En nyere kategori i Best of the Web er ”Social Media”. Der er blandt andet australske Powerhouse Museums udstilling ”The 80s Are Back” nomineret. Udstillingen blev lavet i et tæt samarbejde med brugere af sociale medier og næsten halvdelen af genstandene i udstillingen var lån fra fan communities. At ville og turde engagere sig med brugerne viste sig at være en god ide. Som der står i beskrivelse af projektet:

“This exhibition has been one of the most popular homegrown shows from the Powerhouse collection and the web presence has been very successful both in terms of raw numbers and depth of engagement.”

Læs mere om projektet på: http://conference.archimuse.com/mw2011/best/social_media/the_80s_are_back_exhibition_and_onl

“Mobile” er naturligvis også en kategori. Her er blandt andet The Netherlands Architecture Institute nomineret for en mobile architecture application, hvor det er muligt på gennem augmented reality at se bygninger der engang var der eller som er planlagt, og så også få yderligere informationer om disse bygninger. Applikationen er p.t. lavet til Rotterdam og Amsterdam.

Læs mere: http://en.nai.nl/exhibitions/3d_architecture_app

Se alle Best of the Web projekterne og kategorierne her: http://conference.archimuse.com/mw2011/best. Sidste mulighed for at stemme på projekterne er 7. april.

Museums and the Web 2011 kan de næste par dage intenst følges på Facebook og på twitter gennem #mw2011. Forhåbentlig med mange twit om gode indlæg, men nok også med masser af råd om, hvor de gode drinks er i Philadelphia. Lidt misundelig er man vel…

Reklamer

1 kommentar

Filed under Digitale medier

One response to “The Secret Annex Online, Urban Augmented Reality – og andre lækre ting i Philadelphia

  1. Pingback: Mulighedernes land – augmented reality og museerne | Martins Museumsblog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s