2013 in review


mbd-i-byggeriet2013 blev ikke det mest aktive år for Martins museumsblog, med kun ni nye indlagt. Min blogskrivetrang fik i 2013 også en platform gennem mit arbejde i Den Gamle By, hvor der i april blev lanceret i alt seks museumsfaglig blogs. Her er link til de seks museumsblogs – dem vil jeg gerne anbefale: http://www.dengamleby.dk/blog/

I skal nu ikke snydes for lidt af den årlige statistik som WordPress ved denne tid sender til mig gennem linket https://martinsmuseumsblog.wordpress.com/2013/annual-report/:

I 2013 blev Martins Museumsblog besøgt omkring 5.500 gange og der blev postet ni indlæg. Den travleste dag var 5. august med 147 besøg. Den dag var det populæreste indlæg Citater i udstillinger.

De indlæg, der oftest blev besøgt i 2013 var:

  1. Hvidstengruppen arresteret – følelsesorienteret museumsoplevelse gennem lyd og stemning fra marts 2012
  2. Museumsblogs fra april 2013
  3. Nina Simon og det brugerinddragende museum fra juni 2011
  4. Citater i udstillinger fra august 2013
  5. Sko og Accessories – 1700-tallet formidlet i modebladssprog fra marts 2012

Der kom flest henvisninger fra facebook.com, twitter.com, linkedin.com, dengamleby.dk og pinterest.com.

Bloggens læsere kom fra 54 forskellige lande og primært fra Danmark, USA og Norge.

Digital og analog formidling

Årets emner i Martins museumsblog årgang 2013 har blandt andet været digitale tilgange til museumsformidlingen. Der er sket i følgende indlæg:

https://martinsmuseumsblog.wordpress.com/2013/02/10/deling-og-smart-tickets-udvid-din-museumsoplevelse-eller/ om smart tickets, der udvider museumsoplevelsen

https://martinsmuseumsblog.wordpress.com/2013/11/08/vikings-on-display/ om greb i henholdsvis Historiska Museet og Nationalmuseets vikingudstillinger

https://martinsmuseumsblog.wordpress.com/2013/04/14/museumsblogs/ om museers brug af blogmediet og

https://martinsmuseumsblog.wordpress.com/2013/03/24/dramatiseret-historie-1864/ blandt andet med eksempler på brug af dramatiseringer i udstillinger.

.

Dramatiseret historieformidling på Museum of Liverpool. De to billeder på væggen er skærme, hvor F.C. Liverpool og Evertons fælles historie fortælles.

Der var også et par blogindlæg, der omhandlede mere analoge tilgange til museumsformidlingen.

I indlægget https://martinsmuseumsblog.wordpress.com/2013/08/04/citater-i-udstillinger/ diskuteres citater og personlige fortællinger i udstillinger.

Indlægget https://martinsmuseumsblog.wordpress.com/2013/09/07/en-bygning-fortalt-aeom-konference-i-glentleiten-og-bad-windsheim/ fokuserede på formidlingen af byggeproces og illustrerede det gennem hvordan at en bygnings historie fortælles ved open air museerne i henholdsvis Glentleiten og Bad Windsheim.

Freilandsmuseum Bad_Windsheim

Bad Windsheims formidling af middelalderens byggeskik vises ved, at et hus er under opførelsen. Dette greb er ligesom resten af museet meget anbefalelsesværdigt.

Tak til jer, der brugte tid på at læse og kommentere indlæggene. Tak for i år og jeg håber, at I også har lyst til at følge med i de observationer, som 2014 må bringe.

Skriv en kommentar

Filed under Diverse

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s